Családi Sportnap a Székhely Óvodában

Óvodánkban kiemelt szerepet tulajdonítunk a mozgásnak is, ezért évről-évre meginvitáljuk a hozzánk járó gyermekeket és családjukat egy kis közös sportolásra.

Zöld Óvoda címünket figyelembe véve, a Családi Sportnap idei témáját a 2023-as év fajaival kapcsoltuk össze.

Kezdésként együtt melegítettünk be a sérülések elkerülése érdekében, melyet óvodánk egyik lelkes, sportos anyukája tartott az egész óvoda számára. Némi folyadékpótlás után 8 állomáson megkezdődtek a játékos feladatok, amik elvégzéséért pecséteket gyűjtöttek kicsik és nagyok. A pecsétosztáshoz felkértük a szomszédos Nyugdíjas Klub vállalkozó szellemű tagjait, akik örömmel jelentkeztek a feladatra.

Az állomások sok színűsége biztosította, hogy minden izmot átmozgassanak a részt vevők, ugráltak barkós cinegeként, kúsztak, másztak, mint az alpesi gőte és a vakond, célbadobással faliméheket röptettek, szökelltek, mint egy őz, finommozgás ügyesítésével kifogták a lápi pócot (természetesen csak sporthorgászat), segítettek a bajba jutott fecskefarkú pillangónak hazajutni és a patikusnak gesztenyét gyűjteni, hogy elkészülhessen a gyógyító vadgesztenye krém.

A játékok végeztével, a pecsétekért az óvónők által készített hűtőmágnest és egy apró játékfigurát választhattak a gyerekek.

Számunkra a sikeresség mutatója, hogy egy jó hangulatú, élményekkel teli nap után minden gyermek boldog mosollyal az arcán tért haza!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA